REBECCA GIANNOPOULOU

MEDICAL TATTOO

Η πρώτη χρήση του όρου ιατρικό τατουάζ εμφανίστηκε με την ανάγκη να βρεθεί ένας τρόπος να μεταφέρονται σημαντικές ατομικές ιατρικές πληροφορίες με τους στρατιώτες : τα ιατρικά βραχιόλια χανόντουσαν και έτσι αποτύπωσαν στο σώμα τους τις πληροφορίες (όπως τον τύπο αίματος) που θα μπορούσαν σε περίπτωση τραυματισμού να τους σώσουν τη ζωή.

Τέτοιου είδους Ιατρικού τατουάζ μπορεί να παρατηρηθεί σήμερα σε άτομα που έχουν για παράδειγμα μία έλλειψη ενζύμου (όπως GP6) ή μία συγκεκριμένη αλλεργία (όπως πενικιλίνη).

Ιδιαίτερη πρόοδος έχει σημειωθεί και σήμερα αξιοποιείται, μέσω της τεχνικής της μικροδερμογραφίας, για καλλωπιστικούς σκοπούς.

Πλέον, χρησιμοποιούμε άλλες μεθόδους, άλλες βελόνες και άλλα χρώματα, για να βελτιώσουμε ατέλειες που προέρχονται από χειρουργικές επεμβάσεις, ατυχήματα ή εκ γενετής παθήσεις.

Δίνεται έτσι μία ευκαιρία για ένα καινούργιο, γεμάτο αυτοπεποίθηση, ξεκίνημα στη ζωή.

Η ποικίλες εφαρμογές της ιατρικής μικροδερμογραφίας:

 • Βελτιώνεται η εμφάνιση με την διόρθωση του χρώματος του δέρματος στις δερματικές παθήσεις όπως λεύκη (vitiligo) ή φλεγμονώδη πανάδες από τραύμα του δέρματος.
 • Βοηθά στη μείωση της εμφάνισης των ουλών μετά από ατυχήματα, εγκαύματα, χειρουργικές επεμβάσεις, επιδιόρθωση ή επισκευή των συγγενών διαταραχών, όπως λαγόχειλο κτλ.
 • Με την μέθοδο τρίχα-τρίχα, (μικρές πινελιές που θυμίζουν τρίχες) βοηθάμε στην αποκατάσταση της εμφάνισης όταν τρίχες ή μαλλιά χάνονται κατά τη διάρκεια ασθενειών (πχ καρκίνο ή Αλωπεκία), τραύματα, ή φυσική αραίωση σε φρύδια, μουστάκι, ή το τριχωτό της κεφαλής.
 • Βοηθά στην αποκατάσταση σχήματος και χρωματισμού θηλής μετά από μαστεκτομή. Τα σημάδια της τομής γύρω από την θηλή μετά από χειρουργικές επεμβάσεις μαστού (αύξηση, μείωση και ανόρθωση στήθους) μπορούν επίσης να καλυφθούν.

Πριν το ιατρικό τατουάζ σας

Το πρώτο βήμα είναι να πάρετε άδεια από τον ιατρό που σας παρακολουθεί.

Κατόπιν, κλείνετε ένα ραντεβού με την Ρεβέκκα Γιαννοπούλου για μια συνεδρία. Κατά την διάρκεια αυτής, θα εξακριβωθεί εάν είστε υποψήφιος για ιατρικό τατουάζ και θα σας παρουσιαστούν οι επιλογές σας. Το επόμενο βήμα είναι ένα ραντεβού για μια δοκιμή χρώματος. (Patch test)

Η κάλυψη ούλων και δερματικών παθήσεων με ιατρικό τατουάζ είναι απρόβλεπτη διαδικασία. Ως εκ τούτου, μια δοκιμαστική κηλίδα χρώματος, είναι το σημείο εκκίνησης για τον προσδιορισμό του κατάλληλου συνδυασμού χρωμάτων που θα ταιριάξει με το δέρμα σας. Σε όλα τα καλλυντικά τατουάζ, συμπεριλαμβανομένου του μόνιμου μακιγιάζ, το τελικό επουλωμένο χρώμα φαίνεται πολύ διαφορετικό από όταν η χρωστική ουσία αρχικά εμφυτευτεί. Το επουλωμένο χρωματικό αποτέλεσμα ισούται με την απόχρωση της χρωστικής ουσίας που χρησιμοποιήθηκε σε συνδυασμό με το χρώμα του ιδίου του δέρματός σας.

Η δοκιμή χρώματος θα μας δείξει αν θα πρέπει να διαφοροποιηθεί η χρωστική ουσία για το πρώτο ραντεβού.

Η Ρεβέκκα, σαν καλλιτέχνης, έχει εξοικειωμένο βλέμμα στα χρώματα. Αν θεωρήσει ότι χρειάζεται προσαρμογή στο χρώμα, μπορεί να το κάνει στο κάθε ραντεβού. Πιστεύει όμως ότι το ιατρικό τατουάζ φέρει καλύτερα αποτελέσματα μέσω μιας συλλογικής προσπάθειας μαζί σας για να ταιριάξει απόλυτα και με τη δική σας αισθητική. Η άποψη σας για τα χρώματα και το αποτέλεσμα είναι καθοριστική και θα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη σε κάθε ραντεβού.

Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εξαιρετικά από την αρχή. Ωστόσο, λόγω του απρόβλεπτου χαρακτήρα των ουλών και ανωμαλιών του δέρματος, μια δεύτερη, τρίτη, ή ακόμη και τέταρτη συνεδρία μπορεί να είναι απαραίτητη για το καλύτερο αποτέλεσμα. Το χρώμα αλλάζει και βελτιώνεται σε κάθε ραντεβού.

Τα ραντεβού θα πρέπει να γίνονται κάθε 6 με 8 εβδομάδες, για την καλύτερη επούλωση και σταθερότητα του χρώματος.


ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΘΗΛΗΣ

Η αναδόμηση της θηλής είναι μία πολύ λεπτή υπόθεση διότι συνδυάζει τέχνη και λεπτότητα.

Όταν έχει έρθει η ώρα να τελειοποιήσει μία γυναίκα το στήθος της, μετά από σοβαρές επεμβάσεις, έχει ήδη ταλαιπωρηθεί αρκετά, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Στόχος μας είναι να τη μεταφέρουμε από τον κόσμο της ιατρικής στο κόσμο της ομορφιάς, με τη βοήθεια της 17χρονης εμπειρίας μας.

Η εχεμύθεια μας και η αγάπη μας για την γυναίκα είναι το νούμερο ένα ατού μας.

Το πλήθος των συνεδρίων θα καθοριστεί μετά το πρώτο ραντεβού. Όμως σίγουρα η αναδόμηση θηλής δεν μπορεί να γίνει σε λιγότερα από 3 ραντεβού. Στο πρώτο ραντεβού σχεδιάζουμε και χρησιμοποιούμε ήδη κάποια χρώματα, αλλά η επούλωση θα μας δείξει τι δέχεται το δέρμα ή οι ουλές, ώστε να γινόμαστε όλο και πιο σαφή.

Τα ραντεβού έχουν απόσταση μεταξύ τους 15 μέρες με ένα μήνα.

ΓΥΡΟΕΙΔΗΣ ΑΛΩΠΕΚΙΑ – ALOPECIA AREATA

Η γυροειδής αλωπεκία θεωρείται σήμερα μια αυτό-άνοση πάθηση κατά την οποία πέφτουν οι τρίχες σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, κυρίως στο κεφάλι. Ονομάζεται αλλιώς τριχοφάγος. Μπορεί σπάνια να επεκταθεί σε όλο το κεφάλι (alopecia totalis / διαχυτική γυροειδής αλωπεκία) ή και σε όλο το σώμα (alopecia universalis / καθολική ή ολική).

Με τη μέθοδο τρίχα-τρίχα, ζωγραφίζουμε λεπτές, διαφόρων χρωμάτων πινελιές που θυμίζουν τρίχες, καλύπτοντας κενά η δημιουργώντας φρύδια, μουστάκι στους άντρες, κτλ.

Το πλήθος των συνεδρίων θα καθοριστεί κατά τη διάρκεια του πρώτου ραντεβού. Όμως σίγουρα θα χρειαστούν το λιγότερο 3 ραντεβού. Στο πρώτο, σχεδιάζουμε και χρησιμοποιούμε ήδη κάποια χρώματα, αλλά η επούλωση θα μας δείξει τι δέχεται το δέρμα, ώστε να γινόμαστε όλο και πιο σαφή.

Τα ραντεβού έχουν απόσταση μεταξύ τους 15 μέρες με ένα μήνα.

ΚΑΨΙΜΑΤΑ – ΟΥΛΕΣ

Ουλές από επεμβάσεις η διαφόρων ειδών καψίματα μπορούν να καλυφθούν με το χρώμα του δέρματος ή διακοσμητικό τατουάζ.

Θα πρέπει να έχουν περάσει 6 μήνες με ένα χρόνο, ανάλογα με το τραύμα, για να μπορέσουμε να επέμβουμε στην ουλή ή το κάψιμο. (Και αυτό ορίζεται από τον ιατρό που παρακολουθεί το περιστατικό).

Η αιτία είναι κύριος διότι το δέρμα αλλάζει μορφή επουλώνοντας, και μπορεί να εξαφανίσει το χρώμα που θα προσθέσουμε αφού το αμυντικό σύστημα συνεχίζει να επουλώνει την περιοχή. Επίσης, η αισθητική εικόνα του τραύματος μετά την επούλωση αλλάζει συχνά ριζικά, και η δική μας επέμβαση μπορεί να είναι πλέον περιττή.

Αφήστε τον χρόνο να γιάνει, έχετε λίγο υπομονή και εμπιστοσύνη στο σώμα σας!

Το πλήθος των συνεδρίων θα καθοριστεί κατά τη διάρκεια του πρώτου ραντεβού. Όμως σίγουρα θα χρειαστούν το λιγότερο 3 ραντεβού. Στο πρώτο, σχεδιάζουμε και χρησιμοποιούμε ήδη κάποια χρώματα, αλλά η επούλωση θα μας δείξει τι δέχεται το δέρμα, ώστε να γινόμαστε όλο και πιο σαφή.

Τα ραντεβού έχουν απόσταση μεταξύ τους 15 μέρες με ένα μήνα.

ΛΑΓΟΧΕΙΛΟ – ΛΥΚΟΣΤΟΜΑ

Οι σχιστίες είναι από τις συνηθέστερες γενετικές μορφολογικές ανωμαλίες και οφείλονται στην ατελή διαμόρφωση των μαλακών και σκληρών ιστών του στόματος κατά την ανάπτυξη του εμβρύου. Οι πιο συχνές μορφές είναι η σχιστία του χείλους (λαγοχειλία) και η σχιστία της υπερώας (λυκόστομα) που χαρακτηρίζονται από ασυνέχεια στην δομή των συγκεκριμένων ιστών στην περιοχή του μέσου του προσώπου.

Οι σχιστίες εκτός από τις εμφανείς δυσμορφίες, προκαλούν και μια σειρά λειτουργικών προβλημάτων στην διατροφή, ομιλία, ακοή, αναπνοή κ.α.

Η θεραπεία των σχιστιών ξεκινά τους πρώτους μήνες της ζωής του εμβρύου και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και την εφηβεία, απαιτώντας ορισμένες φορές πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες θεραπείες. Έτσι, η διόρθωση λαγώχειλου – ή όποια δυσμορφία του άνω χείλους – θέλει ειδική μεταχείριση, υπομονή και πολύ αγάπη.

Το πρώτο βήμα είναι να πάρετε την έγκριση από τον ιατρό που σας παρακολουθεί.

Το πλήθος των συνεδρίων θα καθοριστεί κατά τη διάρκεια του πρώτου ραντεβού. Όμως σίγουρα η αναδόμησης χείλους δεν μπορεί να γίνει σε λιγότερα από 3 ραντεβού. Στο πρώτο, σχεδιάζουμε και χρησιμοποιούμε ήδη κάποια χρώματα, αλλά η επούλωση θα μας δείξει τι δέχεται το δέρμα, ώστε να γινόμαστε όλο και πιο σαφή.

Τα ραντεβού έχουν απόσταση μεταξύ τους 15 μέρες με ένα μήνα.

ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ/ YPO PIGMENTATION – ΛΕΥΚΗ/ VITILIGO

Η λεύκη είναι μια κοινή επίκτητος δερματοπάθεια που χαρακτηρίζεται από έντονες περιγεγραμμένες αποχρωματισμένες κηλίδες. Πρόκειται για μια διαταραχή της μελάχρωσης του δέρματος όπου τα μελανοκύτταρα καταστρέφονται. Θεωρείται κυρίως αυτό-άνοσο.

Δυστυχώς δεν έχει βρεθεί τρόπος για να προβλέψουμε την επέκταση των κηλίδων της λεύκης. Συνήθως η διαταραχή είναι προϊούσα, και με την πάροδο του χρόνου εξαπλώνεται και σε αλλά σημεία του σώματος. Σε μικρότερα ποσοστά, οι κηλίδες παραμένουν σταθερές για δεκαετίες. Τέλος σε ορισμένα άτομα, η εξάπλωση είναι ταχεία, με αποτέλεσμα την πρόκληση πανικού.

Συνιστάται προσοχή διότι την επέκταση μπορεί να υποβοηθήσουν διάφοροι παράγοντες που ταυτίζονται με πιο ήπιους παράγοντες της λεύκης, όπως :

 • Τραυματισμοί του δέρματος. Εκδορές ή απλές κακώσεις ή σημαντικές βλάβες από ατυχήματα, χημικά εγκαύματα, ηλιακά εγκαύματα (φαινόμενο Koepbner – ισομορφική απόκριση).
 • Έντονο άγχος : Ψυχοπιεστικά φαινόμενα καθημερινότητας όπως απογοητεύσεις, απώλειες κτλ.
 • Ορμονικές διαταραχές όπως εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση, εφηβεία.
 • Κυτταροτοξικά – Χημικά ατυχήματα (μενοβενζίνη)

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένα ιατρικό τατουάζ μπορεί να ενισχύσει την επέκταση της λευκής. Για αυτό και γίνεται πάντα μια δοκιμή σε μικρό κομμάτι δέρματος για να αποκλείσουμε αυτή την κατάληξη.

Γίνεται μία πρώτη δοκιμή χρώματος και μετά την επούλωση, κρίνεται από την Ρεβέκκα Γιαννοπούλου μαζί με τον πελάτη εάν θα προγραμματιστεί επόμενο ραντεβού.

Το πλήθος των συνεδρίων θα καθοριστεί κατά τη διάρκεια του πρώτου ραντεβού. Όμως σίγουρα θα χρειαστούν το λιγότερο 3 ραντεβού. Στο πρώτο, σχεδιάζουμε και χρησιμοποιούμε ήδη κάποια χρώματα, αλλά η επούλωση θα μας δείξει τι δέχεται το δέρμα, ώστε να γινόμαστε όλο και πιο σαφή.

Για την λεύκη τα ραντεβού είναι περισσότερα, ανάλογα με την επέκταση για κάλυψη και την αντίδραση του δέρματος.

Τα ραντεβού έχουν απόσταση μεταξύ τους 15 μέρες με ένα μήνα.

ΚΑΛΥΨΗ ΟΥΛΩΝ-ΟΥΛΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΧΩΤΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ – Scar Color and Skin Camouflage

Έρευνες έχουν δείξει ότι η αυτοπεποίθηση μεγαλώνει όταν κάποια/ος βελτιώνει την εμφάνιση της/του ανάλογα με τη δική της/του αισθητική. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει το διορθωτικό ιατρικό τατουάζ.

Η απώλεια χρώματος του δέρματος μπορεί να εμφανιστεί μετά από ιατρικές επεμβάσεις, γενετικές ανωμαλίες, η διαφόρων ειδών ασθένειες του δέρματος. Ίδη ιατρικές θεραπείες μπορούν να βελτιώσουν ή να διορθώσουν την εμφάνιση διαφόρων ειδών ούλων και δερματικές ανωμαλίες. Όμως κάποιοι ασθενείς χρειάζονται επιπλέον επιδιόρθωση του χρώματος του δέρματος, έτσι ώστε να φαίνεται πιο κοντά στο τόνο του φυσικού δέρματός τους.

Η κάλυψη ούλων με μόνιμο μακιγιάζ επιτυγχάνεται με την εμφύτευση στις βαθύτερες στρώσεις του δέρματος διαφορετικές αποχρώσεις χρωμάτων. Ο σκοπός είναι να δημιουργήσουμε μια οφθαλμαπάτη και να αφομοιωθεί η ουλή με το υπόλοιπο δέρμα.

Μιλάμε για έναν εξειδικευμένο τομέα του μόνιμου μακιγιάζ, που χαρακτηρίζεται ιατρικό ή παραϊατρικό τατουάζ. Αυτή η συγκεκριμένη διαδικασία ονομάζεται επίσης Corrective Pigment Camouflage (CPC).

Η επιστήμη πίσω από τις χρωστικές και τη φυσιολογία του ανθρώπινου δέρματος πρέπει να κατέχεται απόλυτα από τον ειδικό που θα εφαρμόσει αυτές τις διαδικασίες. Απαιτούν προχωρημένη γνώση, εκπαίδευση, ταλέντο και εμπειρία στο μόνιμο μακιγιάζ, όπως και μια καλλιτεχνική μάτια για χρώματα και αποχρώσεις του δέρματος.

Ακόμα και έχετε ουλή η κάποια ανωμαλία στο δέρμα, δεν είναι σίγουρο ότι είστε κατάλληλος υποψήφιος για ιατρικό τατουάζ. Παρακάτω θα βρείτε ορισμένα στοιχεία που θα σας κατατοπίσουν εάν μπορείτε να υποβληθείτε σε ιατρικό τατουάζ.

Η ουλή σας πρέπει να εμφανίζει :

 

 • Επουλωμένη όψη και όχι πια ροζ ή με διάφορες αποχρώσεις. Η ουλή σας πρέπει να είναι το λιγότερο 9 με 12 μηνών, με σταθερό πια χρώμα. Αν είναι ακόμα κόκκινο, ροζ η ακόμα αλλάζει χρώματα, το δέρμα μάλλον ακόμα επουλώνεται. Ένας έμπειρος επαγγελματίας δεν θα δουλέψει πρόωρα σε ιστό που ακόμα αλλάζει γιατί μπορεί να προκαλέσει παραπάνω ζημιά. Επίσης, θα γίνει οποιαδήποτε επέμβαση, μόνο όταν ο γιατρός που σας παρακολουθεί δώσει την έγκριση του.

 

 • Λεία και επίπεδη όψη. Διόρθωση σε ουλή δεν μπορεί να εξαφανίσει η να διορθώσει δέρματα που έχουν υποστεί μεγάλες παραμορφώσεις στην υφή τους. Η αλλαγή μπορεί να φέρει μόνο χρωματικές διορθώσεις. Συνιστάμε, εάν η ουλή σας είναι φουσκωμένη ή κάνει δίπλες, να επισκεφτείτε δερματολόγο ή πλαστικό χειρούργο. Αυτοί θα σας πουν αρχικά εάν υπάρχει λύση για να βελτιώσουν την υφή της, πριν μας επισκεφτείτε για μία αισθητική τελειοποίηση χρώματος.

 

 • Κανένα σκούρο περίγραμμα. Σκούρα περιγράμματα γύρω από την ουλή σας θα μπορούσε να υποδηλώσει φλεγμονώδεις υπέρ μελάγχρωση (Post Inflammatory Hyper-pigmentation PIHP) από το αρχικό τραύμα ή την επέμβαση. Εκεί υπάρχει η πιθανότητα το ιατρικό τατουάζ να αυξήσει την υπέρ μελαγχρωση και έτσι να αποκτήσετε μεγαλύτερο σκούρο περίγραμμα, επιδεινώνοντας το πρόβλημα.

Η ουλή σας δεν πρέπει να είναι : εκ γενετής κόκκινα σημάδια, ευρυαγγείες, φακίδες, κηλίδες λόγο ηλικίας, κύκλους κάτω από τα μάτια, ασταθή Λεύκη (όχι σε ύφεση).

Αυτές οι περιπτώσεις μπορούν να βελτιωθούν με άλλες μεθόδους όπως λέιζερ, χημικά πίλινγκ κτλ, αλλά ΟΧΙ με ιατρικό τατουάζ.

Πριν αποφασίσετε να κάνετε ιατρικό τατουάζ, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα :

 

 • Να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες. Το ιατρικό τατουάζ δεν επαναφέρει το δέρμα σας στην αρχική του μορφή. Τίποτα δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Βελτιώνει το χρώμα και το σχήμα, και δημιουργεί μια οφθαλμαπάτη. Το μόνο που μπορεί να εξαφανίσει μια ουλή, είναι εάν αποφασίσετε να την καλύψετε με κάποιο διακοσμητικό τατουάζ. (Δείτε φωτογραφίες)

 

 • Να ξεχάσετε την ηλιοθεραπεία. Μια κάλυψη ουλής με χρώματα δέρματος δεν θα “ταιριάξει” πια εάν το γύρω δέρμα είναι μαυρισμένο. Αυτό οφείλεται στις συνεχείς αλλαγές στις αποχρώσεις του δέρματος από τη ροή του αίματος, θερμοκρασία σώματος, κι μαύρισμα. Το χρώμα του ιατρικού τατουάζ δεν θα σκουραίνει εάν εκτεθεί στον ήλιο η σε σολάριουμ, και έτσι η ουλή σας θα παραμείνει πιο ανοιχτόχρωμη με αποτέλεσμα να είναι πιο εμφανή. Η χρήση αντηλιακής βοηθά διάρκεια του αποτελέσματος. Επίσης, αν περνάτε χρόνο στη φύση, θα πρέπει να ταιριάξετε το life style σας με το χρώμα του ιατρικού σας τατουάζ: ένα μαυρισμένο καλοκαιρινό δέρμα ή ένα πιο λευκό χειμωνιάτικο δέρμα, και να ζείτε με τις αλλαγές ανάμεσα στις εποχές.

 

 • Μην περιμένετε αποτελέσματα με μια μόνο επίσκεψη. Το ιατρικό τατουάζ είναι μια διαδικασία, όχι μια μέθοδο “μιας φοράς”. Πραγματοποιείται σε μη-υγιές δέρμα, που αλλοιώθηκε ή τραυματίστηκε. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε την αντίδραση του. Μια ουλή ή ένα σημάδι λεύκης μπορεί να έχουν σημεία που θα απορροφήσουν, απορρίψουν την χρωστική, ή και τα δυο. Η περιοχή θα δείξει σκούρα και κόκκινη αμέσως μετά την εφαρμογή, και θα πάρει αρκετές εβδομάδες για να δείξει το τελικό ή επιτυχές αποτέλεσμα. Απαιτείται χρόνος και υπομονή.

Στο ραντεβού σας για patch test, η Ρεβέκκα Γιαννοπούλου θα αναλύσει τις αποχρώσεις του δέρματος σας. Θα αναμείξει διάφορες χρωστικές δέρματος, για να συνδυάσει τα χρώματα ώστε να καθοριστεί η καλύτερη αντιστοιχία για το τόνο του δέρματός σας. Τότε θα τοποθετήσει το χρώμα σε ένα μικρό σημείο, περίπου στο μέγεθος ενός μπιζελιού. Ότι χρώματα χρησιμοποιούνται θα καταγράφονται στο κάθε ραντεβού. Αν η εφαρμογή του ιατρικού τατουάζ είναι σύντομη, η αναζήτησή του σωστού χρώματος είναι χρονοβόρα. Θα πρέπει να υπολογίσετε τουλάχιστον μια ώρα ανά ραντεβού. Όταν τελειώσει, θα πρέπει να υπολογίσετε 4 με 8 εβδομάδες για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα, και να προγραμματιστεί το επόμενο ραντεβού.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ – PERMANENT MAKEUP CORRECTION

Όπως στις περισσότερες χώρες του κόσμου, στην Ελλάδα, το μόνιμο μακιγιάζ δεν έχει συγκεκριμένους νόμους για να καλυφθεί ο καταναλωτής.

Ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσετε ένα όμορφο, καλλίγραμμο και σωστό μόνιμο μακιγιάζ, είναι να διαλέξετε προσεκτικά τον επαγγελματία που θα το πραγματοποιήσει. Σας συμβουλεύουμε να έχει κάνει προσωπολογία, να έχει πολυετή εμπειρία και κάποιο δίπλωμα/βεβαίωση από αναγνωρίσιμη σχολή η επαγγελματία.

Δυστυχώς, πολλοί καταναλωτές διαλέγουν τον δερμογράφο τους με λάθος κριτήρια, το χαμηλό κόστος, την περιοχή που τους εξυπηρετεί, με αποτέλεσμα αργότερα συχνά να μετανιώνουν για την επιλογή τους.

Ακόμα και αν το μόνιμο μακιγιάζ εξατμίζεται με το καιρό, χαμηλής ποιότητας δουλειά μπορεί να είναι καταστροφική, τόσο σε ψυχολογικό επίπεδο όσο και αισθητικό. Ευτυχώς, σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να διορθωθεί ή τουλάχιστον να βελτιωθεί.

Σας συμβουλεύουμε, εάν έχετε κάνει αποτυχημένο μόνιμο μακιγιάζ να μην επιχειρήσετε διόρθωση από τον ίδιο δερμογράφο διότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνετε χειρότερη ζημιά. Η διόρθωση μόνιμου μακιγιάζ απαιτεί σωστή εκπαίδευση και εμπειρία. ΠΡΟΣΟΧΗ στις διορθώσεις με χρώματα στον τόνο του δέρματος:  αν γίνει λάθος επιλογής “μπεζ”, και θελήσετε να το αφαιρέσετε με λέιζερ αργότερα, να ξέρετε ότι το λέιζερ μετατρέπει το μπεζ σε μαύρο.

Η Ρεβέκκα Γιαννοπούλου εξειδικεύεται σε διόρθωση αποτυχημένου μόνιμου μακιγιάζ. Αν η χρωστική δεν αφαιρείται, μπορεί να βελτιώσει το σχήμα και το χρώμα χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές:

 

 • Χρωματική διόρθωση : αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται όταν το σχήμα του φρυδιού, eyeliner, η περίγραμμα χειλιών είναι σωστό, αλλά το χρώμα είναι αταίριαστο, όπως πορτοκαλί, μπλε, ή μοβ. Μια διορθωτική χρωστική τοποθετείται πάνω από το παλιό μόνιμο μακιγιάζ για να γίνει ουδέτερο το χρώμα, και να πλησιάσει μια πιο φυσική απόχρωση. Συνήθως η διαφορά φαίνεται αμέσως, αν και μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να επουλωθεί και να σταθεροποιηθεί στο επιθυμητό χρώμα. Σίγουρα θα χρειαστούν πάνω από ένα ραντεβού για φτάσουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα.

 • Διόρθωση σχήματος : κάποιες φορές, το σχήμα του μόνιμου μακιγιάζ φρυδιών ή χειλιών δεν αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το πρόσωπο σας ή τον χαρακτήρα σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, συμπληρωματικό μόνιμο μακιγιάζ μπορεί να βελτιώσει το σχήμα, την συμμετρία ενός άνισου eyeliner, το περίγραμμα των χειλιών σας ή των φρυδιών σας. Η διόρθωση ίσως παχύνει τα φρύδια, eyeliner ή χείλη. Έτσι, η Ρεβέκκα πάντα σας δείχνει το σχήμα με μολύβι πριν, για να πάρετε μαζί την τελική απόφαση. Εάν το παλιό μόνιμο μακιγιάζ εξέχει από το καινούριο σχήμα, ίσως χρειαστεί να αφαιρεθεί πριν προχωρήσουμε στην δερμογραφία.

 • Μαρία Σατραζέμη. Όταν πήγα στην Ρεβέκκα, φοβόμουν το άγνωστο και το νέο. Δεν είχα ιδέα για την συνεχεία. Η Ρεβέκκα έδωσε σχήμα και μορφή σε αυτήν την συνεχεία. Στην συνεχεία της θηλυκότητας μου. Χωρίς να το ξέρει και χωρίς να το φανταστώ, με ολοκλήρωσε ως γυναικά και με απελευθέρωσε ως προς την εικόνα μου. Θα την ευγνωμονώ πάντα.
 • Μαρία Κάτσενου. Η χαρά κρύβεται στα Μικρά πράγματα...Και γίνεται πολλές φορές σωτήρια όταν νοσείς από μια ασθένεια όπως ο καρκίνος. Η ψυχολογία κρέμεται σε μια κλωστή και είναι τόσο δύσκολο να αποδεχθείς τον εαυτό που βλέπεις στον καθρέφτη, αλλά δεν αναγνωρίζεις.... Εν μέσω χημειοθεραπειών βρέθηκα στο chakana by rebecca με διακαή πόθο να αποκτήσω ξανά φρύδια μετά από δύο χρόνια.... Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στο χώρο ένιωσα μια μεγάλη αγκαλιά από όλους. Ένιωσα αποδοχή, άνετα. Η Ρεβέκκα δημιούργησε τα φρύδια των ονείρων μου! Ένιωθα όμορφη γυναίκα και πάλι! Η χαρά μου δεν περιγράφεται με λόγια! Η ψυχολογία μου ανέβηκε κατακόρυφα. Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη για το πολύτιμο δώρο που μου έδωσε! Κοιτώ τον εαυτό μου στον καθρέφτη και χαμογελώ ξανά....
 • Αγγέλικα Αραβαντινού (Σαντορίνη). Ότι και να πω είναι λίγο!! Δεν δημιουργεί απλά πάνω στο σώμα μας, αλλά και στις καρδιές μας!! Σε ευχαριστούμε για το δώρο που μας έκανες!
 • Άννα Μπουρούκη. Αγαπημένη μου!!! Θέλω να σ'ευχαριστησω μέσα από την καρδιά μου. Η ζωή μου είναι τόσο ωραία!!
 • Χριστίνα Σμαραγδή (Κύπρος). Ειδικευμένη στο medical tattoo η Ρεβέκκα κάνει απίστευτη δουλειά. Μετά από μαστεκτομή χρειάζονταν θηλή στο δεξί στήθος. Το αποτέλεσμα είναι ότι δε μπορείς να ξεχωρίσεις την αληθινή θηλή από αυτή που σχεδιάστηκε!!