CELEBRATE
YOUR SCARS

Ασχολούμαι, τα τελευταία 19 χρόνια, με το tattoo. Το 2016, αποφάσισα να ανοίξω ένα Tattoo studio όπου θα συνεργαζόμουν με μία φίλη μου, τη Μαίρη.

Λίγες μέρες πριν ανοίξουμε, μου λέει «θα κάνω τώρα μία μικρή επέμβαση, για να μη μας ενοχλήσει όταν πλέον δουλεύουμε. Πρέπει να βγάλω ένα πολύ μικρό «γρομπαλάκι» στο στήθος ψηλά, και είναι μία επέμβαση ρουτίνας.» Η Μαίρη μπήκε για μία επέμβαση ρουτίνας και μετα απο 8 ωρες, της αφαιρέσαν ενάμιση στήθος. Ένα στήθος ολόκληρο, και το μισό του διπλανού.

Η Μαίρη είναι μία πανέμορφη, πάρα πολύ δυναμική γυναίκα, γραφίστρια, vegan, αθλήτρια, δραστήρια, και έχει τρία ανήλικα παιδιά.

Μερικές μέρες μετά την επέμβαση, πήγαινε κανονικά σε ό,τι meeting είχε η εταιρεία της, με τις παροχετεύσεις, και δε κατάλαβε ποτέ κανένας τίποτα.

Δεν ήθελε να κάνει τατουάζ στις θηλές της.

Ο σκοπός της ήταν να γυρίσει σε μία κανονική ζωή, όσο το δυνατόν συντομότερα, «για τα παιδάκια της». Εξάλλου, «δεν είχε πια στήθος, γιατί να ασχοληθεί πλέον μ’αυτό;»

Όμως ήμουν εγώ στη μέση, η φίλη της, η δουλειά που ανοίγαμε είχε να κάνει και μ’ αυτό, κι έτσι, χωρίς να την πιέσω, μόνη της και περισσότερο για μένα, μου ζήτησε να της κάνω tattoo τις θηλές της.

Έζησα λοιπόν, την εμπειρία του σοκ που έπαθα όταν βίωσα μαζί της την πρώτη της νύχτα στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση. Τον συνδυασμο της ακύρωσης του εαυτού της σαν γυναίκα, όταν θεώρησε πλέον ότι, όντας ψεύτικο, δεν υπήρχε λόγος να ασχοληθεί πλέον με το στήθος της, και την 180 μοιρών αλλαγή ψυχολογίας της, όταν ζωγράφισα με τατουάζ την θηλή της.

Όσο ζωγράφιζα το στήθος της, μιας και περισσότερο για να μου κάνει τη χάρη το έκανε, δε περίμενα ποτέ την έκπληξη της και τη χαρά της όταν το κοίταξε πρώτη φορά στον καθρέφτη. Εγώ νόμιζα ότι έκανα μία απλή ζωγραφιά, κάτι για μένα συνηθισμένο. Ενώ εκείνη ξαφνικά είδε το στήθος της πριν από όλα αυτά.

Εκείνη την στιγμή, αισθάνθηκα, πολύ δυνατά μέσα μου, ότι αυτό θέλω να βλέπω πλέον σε ΟΛΕΣ τις γυναίκες που έχουν περάσει τα ίδια. Και γι’ αυτό ίδρυσα το Celebrate Your Scars.

Το Celebrate Your Scars είναι μια μέρα όπου η αναδόμηση θηλής και θήλεα άλο γίνεται ΔΩΡΕΑΝ.

Καλλιτέχνες ενωνόμαστε για να βάλουμε την τέχνη μας στην υπηρεσία των ηρωίδων, και με θαυμασμό, λαμβάνουμε από εκείνες το μάθημα δύναμης, καλοσύνης, ταπεινότητας που μας προσφέρουν χωρίς να το ξέρουν.

Στις 25 Οκτωβρίου κάθε χρόνου, είναι για εμάς ημέρα γιορτής, προσφοράς, χαμόγελου και αγκαλιάς!

 

Μαζί μας προσφέρουν πολλοί. Και κάθε χρόνο και περισσότεροι.

  • η Rebecca Giannopoulou Medical Tattoo και ο George Dask κάνουν δώρο αναδόμηση θηλής και θήλεα άλο.
  • η Rebecca Giannopoulou Medical Tattoo κάνει δώρο την δροσερή στέκα - φράντζα.
  • η Monique Bontron κάνει δώρο πολύχρωμες μαντίλες, και μας μαθαίνει πως τις δένουν.
  • τα κομμωτήρια HELENA MILANOU βάφουν και κουρεύουν την στέκα - φράντζα. Εάν κάποια κυρία θέλει να ανανεώσει το κούρεμα της πριν την έναρξη χημειοθεραπειών η μετά, είναι στην διάθεση σας.
  • η Filomena Cennamo μας δίνει, μέσα από την δίκη της περιπέτεια, έναν άλλο τρόπο ίασης, ένας γαλήνιος, ολιστικός τρόπος που θα σας μαγέψει.
  • η Kristina μας εξηγεί πως ο ηχος μπορεί να μας χαλαρώσει, να μας εξισορροπήσει, και ακόμα και να μας γιατρέψει. Μας δείχνει τον τρόπο μέσα από sound therapy.
  • το cafe bar εστιατόριο Pere Ubu, πάντα κοντά στην γυναίκα, μας προσφέρει απολαυστικά κοκτέιλ, και ζεσταίνει την παρέα μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, αλλά ειδικά στον μεγάλο καλλιτέχνη George Dask, που κάθε χρόνο βρίσκει λίγο χρόνο από το βαρύ πρόγραμμα του, για να είναι δίπλα μου και να κάνουμε όσες περισσότερες αναδομήσεις θηλών μπορούμε. Τον ευχαριστώ για την καλοσύνη του, το χιούμορ, την ομορφιά της ψυχής του, και τον σεβασμό και την αγάπη που έχει στην γυναίκα.

Το Celebrate Your Scars είναι μια γιορτή χαράς. Γελάμε, λέμε τα νέα μας, μαθαίνουμε και μοιραζόμαστε καινούρια πράγματα, τρώμε, πίνουμε, και για κανένα λόγο δεν κλαίμε!

Γιορτάζουμε τις ουλές μας και την νίκη.

Μετατρέπουμε σημάδια πολέμου σε σύμβολα ειρήνης.

Και αυτό, το κάνουμε μαζί. Μία παρέα.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ :

*Για την αναδόμηση θηλής, κλείνονται οκτώ ραντεβού ανά καλλιτέχνη. Με σειρά προτεραιότητας.

*Η στέκα - φράντζα χαρίζεται μέσα από διαγωνισμό στα social media. Παραλαμβάνεται από την Rebecca Giannopoulou στις 25 Οκτωβρίου, ή οποιαδήποτε άλλη μέρα, από το κομμωτήριο HELENA MILANOU του Πειραιά, όπου κουρεύεται δωρεάν.